סיורים ביחידת אוספי הטבע הלאומיים

אוספים

navigator אוספי הטבע הלאומיים, בניין ברמן

clock 12:20 - 10:00

 

בין השעות 12:20-10:00, ניתן לבקר ולהתרשם מהפעילות המחקרית והחינוכית שמתקיימת באוספי הטבע הלאומיים – בחדר התצוגה שלנו בבניין לובין. כולל הסברים ומענה על שאלות בהנחיית החוקרות: פרופ' גילה כחילה בר גל, ד"ר נטע שמיר ולר, ד"ר אפרת גביש רגב.

בנוסף יתקיימו סיורים מודרכים (בהרשמה מראש) בהם יתאפשר למשתתפים להכיר את האוספים המגוונים והייחודיים של הקמפוס, ללמוד על ההיסטוריה והמשמעות של הפריטים השונים, ולהבין את תהליכי השימור והניהול של האוספים.

 

 לפרטים והרשמה לסיורים המודרכים

 

clock 10:40 - 10:00

אוספי פליאוביולוגיה בהדרכת: גב' גלי ביינר

אוספי הפליאוביולוגיה: האוספים כוללים מספר אוספים, ובהם חומרים בני זמננו, עתיקים ומאובנים של הפאונה (החי) של ישראל והארצות השכנות. מהווים בסיס למחקר השוואתי ובסיסי על התמורות בעולם החי של ישראל וסביבתה לאורך ציר הזמן הרחוק (גיאולוגי) והקרוב (זמננו אנו והעשורים האחרונים). בבניין ברמן. בהדרכת: גב' גלי ביינר, משמרת אוספי הטבע הלאומיים.

להרשמה

 

clock 11:30 - 10:50

אוסף הזוחלים והדו-חיים בהדרכת: ד"ר בעז שחם

אוסף הזוחלים והדו-חיים: זהו האוסף ההרפטולוגי (זוחלים ודו-חיים) הגדול והסדור ביורת במזרח התיכון, ומכיל בעיקר חומר מישראל ומסיני, עם דוגמאות לפריטים מרחבי המזרח התיכון והעולם. הוא מאפשר מחקר על הטקסונומיה, האקולוגיה והתפוצה המרחבית של זוחלים ודו-חיים באזורנו ובכלל. בבניין לובין. בהדרכת: ד"ר בעז שחם, מנהל אוסף הזוחלים והדו-חיים.

להרשמה

 

ארכיון אוספי הטבע בהדרכת: ד"ר נעמי יובל נאה

ארכיון אוספי הטבע הלאומיים: הארכיון מכיל חומר היסטורי בעל חשיבות הן מבחינת ההיסטוריה והאבולוציה של האוספים עצמם, והן מבחינת ההיסטוריה והאבולוציה של תחומי המחקר הבוטניקה, הזואולוגיה והגיאולוגיה בארץ ובאזור. בבניין ברמן. בהדרכת: ד"ר נעמי יובל נאה, אוצרת אוסף הצמחים ומנהלת ארכיון אוספי הטבע הלאומיים.

להרשמה

 

Paleobiology collections, guide: Prof. Rivka Rabinovich

Paleobiology collections: these include several collections, comprising contemporary, ancient and fossil materials of the fauna of Israel and the surrounding region. They enable comparative and basic research on varying timelines – near and far past. In the Berman building. Guided by: Prof. Rivka Rabinovich, curator of the paleobiology collections.

Registration

 

clock 12:20 - 11:40

אוסף הרכיכות בהדרכת: פרופ' יוסי הלר

אוסף הרכיכות: האוסף כולל רכיכות יבשתיות, ימיות ושל מים מתוקים מן הארץ ומן העולם. כולל רכיכות עתיקות (מאובנים) ודוגמאות של מינים פולשים (invasives). בבניין ברמן-לובין. בהדרכת: פרופ' יוסי הלר, אוצר (אמריטוס) של אוסף הרכיכות.

להרשמה

 

אוספי חסרי החוליות בהדרכת: פרופ' אריאל צ'יפמן

אוספי חסרי החוליות: האוספים כוללים חסרי חוליות יבשתיים, ימיים ושל מים מתוקים מישראל ומן העולם. מהווים מקור בלתי נדלה למידע על אודות הטקסונומיה, התפוצה הגיאוגרפית, האקולוגיה והתמורות באוכלוסיות חסרי החוליות של ישראל וסביבתה. בבניין לובין. בהדרכת: פרופ' אריאל צ'יפמן, אוצר אוספי חסרי החוליות.

להרשמה

 

אוסף הצמחים (עשבייה) בהדרכת: מר שלמי אהרן

אוסף הצמחים (העשבייה): זהו אוסף הצמחים הגדול והסדור ביותר במזרח התיכון, וכולל אוצרות מדעיים והיסטוריים ייחודיים. העשבייה מכילה גם אוסף ספרים ומאמרים היסטורי רחב היקף. הוא מאפשר מחקר על הטקסונומיה, האקולוגיה והתפוצה המרחבית של צמחים בישראל ובמזרח התיכון כולו. בבניין ברמן. בהדרכת: מר שלמי אהרן, מנהל אוסף הצמחים.

להרשמה